Buik vol benen

Let ook een beetje op jezelf tijdens de zwangerschap

Let ook een beetje op jezelf tijdens de zwangerschap

Geplaatst op

Wanneer een vrouw zwanger is, leeft zij in principe voor het kind. In de 9 maanden dat het kindje in je buik zit, zorg je ervoor dat hij alle mogelijkheden heeft om sterk en gezond te groeien. Je rookt niet meer, drinkt geen alcohol en bent voorzichtig met bepaalde voeding. Het is tijdens deze periode echter vrij makkelijk om jezelf een beetje te vergeten. Als je alleen maar boeken leest over de baby en alleen maar bezig bent met gezond leven voor de baby, dan bestaat de kans dat je zelf niet optimaal leeft.

Gezondheid van het gebit

Er wordt veel onderzoek gedaan naar voedsel en drinken dat je absoluut niet mag consumeren tijdens de zwangerschap. Helaas worden er ook vaak populistische dingen geroepen, die geen wetenschappelijk onderbouwing hebben. Zo zou je bijvoorbeeld totaal geen melk of kaas mogen consumeren, omdat dit schadelijk kan zijn voor je baby en eigen melkproductie. Zo zijn er nog meer dingen, die elk jaar weer de kop opsteken. Ons advies is om altijd de bronnen te controleren en alleen wetenschappelijk onderbouwde informatie te vertrouwen. Als je namelijk helemaal geen melkproducten meer eet, krijg je minder calcium en andere stoffen binnen. Hierdoor gaan je botten en gebit achterruit. Sommige zwangere vrouwen gaan niet meer naar de tandarts, omdat ze dit in deze periode teveel moeite vinden bijvoorbeeld. We adviseren om altijd naar de tandarts te blijven gaan, zodat hij bijvoorbeeld kan controleren of je gebit nog wel gezond is. Woon je in de hoofdstad? Dan raden we tandartspraktijk Amsterdam aan. 

Blijf sociaal

Een ander aspect waar veel vrouwen tegenaan lopen is dat ze sociale contacten verwaarlozen. Tijdens je zwangerschap kun je veel last hebben van je hormonen of je snel ongemakkelijk voelen. Hierdoor kiezen sommige vrouwen ervoor om contact op een laag pitje te zetten. In sommige gevallen is dit niet slim. Als je vrienden uit de weg gaat, kun je namelijk last krijgen van depressie. We raden daarom aan om toch die drempel over te stappen en genoeg sociaal contact te zoeken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden