Buik vol benen

Met welke klachten kun je terecht bij de logopedist?

Met welke klachten kun je terecht bij de logopedist?

Geplaatst op

Als je klachten ervaart met je stem, spraak, taal, gehoor en slikken, kun je langsgaan bij de logopedist Assen. Als je langs gaat bij de logopedist wordt dit vergoed vanuit de basisverzekering. Er is steeds meer wetenschappelijk onderzoek beschikbaar over de effecten van logopedie. Hieronder vind je een aantal klachten waar je mee naar de logopedist kunt gaan.

Problemen met de stem

Heb je een schorre, hese of bijvoorbeeld een hele zachte stem? Dan kun je samen met de logopedist op zoek gaan naar een balans in de stem. Door middel van manuele facilitatie – ook wel een strottenhoofdmassage –  die een gespecialiseerde logopedisten kan uitvoeren, zorg je er voor dat de spieren rondom de larnyx ontspannen en je stem daardoor wordt gestabiliseerd. Veel stemstoornissen gaan namelijk gepaard met te veel spanning in en rondom de spieren in het strottenhoofd (de larnyx).

Het uitspreken van klanken 

De juiste articulatie is nodig voor het uitspreken van klanken. Wanneer dit niet goed lukt kan de logopedist helpen bij articulatiestoornissen of andere spraakproblemen. 

Problemen met eten en drinken

Als je moeite hebt met het afhappen, het kauwen en het slikken van eten krijg je advies en instructies van de logopedist hoe je dit kunt verbeteren. 

Problemen met ademen 

Heb je het idee dat je niet meer normaal kunt ademen? Heb je last van een benauwd gevoel? Of snak je soms naar adem, door ademtekort? Samen met de logopedist leer je je ademhaling te beheersen en krijg je inzicht in je eigen ademhalingspatroon. 

Auditieve vaardigheden

Merk je op dat je kindje jou wel goed kan horen, maar moeite heeft met luisteren? Een logopedist zoekt uit of je kindje voldoet aan de voorwaarden om te kunnen luisteren. Is dit niet het geval? Dan kunnen de auditieve vaardigheden worden verbeterd met trainingen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden