Buik vol benen

Sporten en magnesium

Turnen

Sporten en magnesium

Geplaatst op

Magnesium is een veelgebruikte stof bij een aantal sporten. Bijvoorbeeld bij turnen, voor meer grip en zweetabsorptie. In dit artikel lees je waarvoor magnesium nog meer gebruikt wordt.

Wat is magnesium precies?

Magnesium is de witte stof die bij veel sporten gebruikt wordt om de handen stroef te maken. De stof heet voluit Basisch Magnesiumcarbonaat en de scheikundige formule is 4MgCO3·Mg(OH)2·4H2O. Het poeder noemen we ook wel chalk, turnpoeder of pof. Omdat magnesium poreus is, neemt het zweet en vocht op. Hierdoor worden de handen stroef tijdens het sporten. Zo glijden je handen minder en heb je meer grip.

Soorten magnesium

Er zijn verschillende soorten magnesium, met elk hun eigen doeleinden. De meest bekende variant is magnesiumpoeder. Magnesiumpoeder bestaat uit verpulverde pure magnesiumcarbonaat. Deze poeder heeft een maximale zweetabsorptie en wordt het meest gebruikt bij sporten als turnen, atletiek, krachtsporten en klimwanden. Daarnaast zijn er ook magnesium blokken. Deze blokken bestaan uit samengeperst magnesiumcarbonaat. Deze blokken hebben hetzelfde effect en worden veelal gebruikt bij krachtsporten, turnen en atletiek. Chalk balls bestaan uit los poeder, dat in een netje van stof zit. Het poeder komt door het netje wanneer je dit aanraakt, zodat je precies de juiste hoeveelheid gebruikt. Chalk balls worden voornamelijk gebruikt bij indoor klimmen en sportklimmen.

Turnen

De sport waarbij magnesium het meest gebruikt wordt is turnen. Bij bijna elke oefening kan men magnesium gebruiken, zoals de ringen, de brug, het paard en de evenwichtsbalk. Magnesium is bijna niet weg te denken bij turnen. Ben je van plan om te gaan turnen? Bij turnen Amsterdam zijn er verschillende programma’s voor kinderen t/m 12 jaar.

Effect van magnesium

Als je benieuwd bent naar het effect van magnesium, kun je het dit beste zelf uitproberen. Je zult zelf merken of je het fijn vind en of het jou een betere grip geeft.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden