Heb je er wel eens over nagedacht hoe het leven eruit zal zien als je nooit meer naar de tandarts zou hoeven? Best relaxed of niet? Helaas is het gaan naar de tandarts toch meer nodig dan je waarschijnlijk denkt. Tweemaal daags poetsen en eenmaal daags flossen heel belangrijk is voor je gebit, Maar het blijft alsnog heel belangrijk om naar de tandarts te blijven gaan twee keer per jaar. In deze vlog gaan we het hebben over waarom het belangrijk is om naar de tandarts te gaan en wat er gebeurt als je het niet doet. 

Tandbederf.

Dagelijks poetsen en flossen zorgen ervoor dat tandplak onder controle blijft. Wordt veroorzaakt door kleine etensresten die samenkomen met bacteri├źn, zo ontstaat er een goedje dat zich vast plakt aan de tanden, dit noemen we tandplak. Tandplak zorgt op lange termijn voor dat je tanden gaan bederven. Ook al poetsen tweemaal daags en flesje ook kan het alsnog voorkomen dat ik tandplak ontstaat op je tanden. Daarom is het belangrijk om deze tandplak te laten verwijderen bij je lokale tandarts. Als de tandplak namelijk goed vastzit kun je het eigenlijk zelf niet meer verwijderen maar moet je het laten doen bij de tandartsenpraktijk.

Tandvleesproblemen.

Je tandvlees is een heel gevoelig deel van je mond. De gezondheid van je tandvlees is ook heel belangrijk, want als je tandvlees niet gezond is zal het vaak gaan bloeden. Ook heeft je tandvlees dan een lichte kleur wat al geen goed teken is voor een gezond gebit. Zelfs wil je tandvleesproblemen niet zo gauw zien, daarom is het belangrijk om naar de tandarts te blijven gaan die dit wel direct opmerkt en je kunt adviseren op wat je moet doen. 

Gele tanden.

Als jij iemand bent die veel koffie drinkt, of misschien sigaretten rookt, of misschien  of wijn drinkt kan het ervoor zorgen dat je gebit gele wordt. Dit zorgt er misschien eerder voor dat je bang bent om te lachen. Dat is natuurlijk helemaal niet de bedoeling. Bezoek daarom regelmatig de tandarts, die je kunt helpen als je tegen dit soort problemen aanloopt. Want het is natuurlijk heel vervelend om niet met zelfvertrouwen te kunnen lachen en genieten. 

Conclusie

Er zijn dus dingen die je zelf kunt doen, maar het is altijd goed om regelmatig een bezoekje aan de tandarts te blijven geven. Woon je in Rotterdam en omstreken? Bezoek dan eens deze tandarts Rotterdam. Deze kan je ook meer vertellen over waarom het goed is om naar de tandarts te blijven gaan.