Buik vol benen

Zwangerschap en het belang van goede mondhygiëne

Zwangerschap en het belang van goede mondhygiëne

Geplaatst op

De meeste zwangere vrouwen weten dat ze, om een groeiende baby gezond te houden, de alcohol en de sigaretten moeten dumpen en een uitgebalanceerd dieet moeten eten. Nu, zeggen de onderzoekers, zouden zij zorgvuldig het verzorgen van hun tanden en tandvlees aan die lijst moeten toevoegen. Dit betekent dat ook een periodieke controle bij de tandarts een belangrijke manier is om een goede mondhygiëne op peil te kunnen houden. Als je woonachtig bent in Amsterdam en je bent op zoek naar een goede tandarts, dan adviseren we je van harte om contact op nemen met ismile: tandarts amsterdam.

Een nieuwe studie toont aan dat vrouwen met ernstige gevallen van parodontale aandoeningen veel meer kans hebben om vroeg te bevallen. Hoewel de resultaten voorlopig zijn, raden de onderzoekers nu al aan dat zwangere vrouwen hun tandartsen laten screenen op de aandoening en dat vrouwen die lijden aan parodontale aandoeningen hun tandartsen de ruimte tussen hun tanden en tandvlees zorgvuldig laten reinigen en desinfecteren.

Risicofactoren voor de ontwikkeling van je kind

Te vroeg geboren baby’s hebben een dramatisch verhoogd risico op hersenverlamming, visuele problemen en andere aandoeningen en zijn verantwoordelijk voor meer dan de helft van alle kosten van de gezondheidszorg voor pasgeborenen. En een op de vier vrouwen die te vroeg geboren worden heeft geen bekende risicofactoren, zegt onderzoeker Marjorie Jeffcoat, DMD. Ze is voorzitter van parodontie aan de Universiteit van Alabama op de Birmingham School of Tandheelkunde.

Uit eerdere studies is gebleken dat zwangere vrouwen die lijden aan parodontale aandoeningen tot zeven keer meer kans hebben op een te vroeg geboren baby met een laag geboortegewicht.

Wat ontdekte het onderzoek?

Nu, door het bijhouden en controleren van meer dan 700 anders gezonde zwangere vrouwen die niet drinken, roken, of hebben genitale of urineweginfecties – alle risicofactoren voor vroeggeboorten – hebben Jeffcoat en haar collega’s ontdekt dat het risico van vroeggeboorte het hoogst is bij vrouwen met de meest ernstige vorm van de aandoening. Dit type, dat algemene parodontale aandoening wordt genoemd, treft meer dan 30% van de mond. Vrouwen die dit type van ziekte hebben, hebben een risico van vroeggeboorte dat acht keer zo groot is als dat van vrouwen die geen parodontale aandoening hebben.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden