Buik vol benen

Zwangerschap en ingrepen

Zwangerschap en ingrepen

Geplaatst op

Op het moment dat je zwanger bent, kan het zijn dat je alsnog een ingreep wilt laten uitvoeren. In de meeste gevallen is dit niet verstandig om te doen. Dit komt doordat het veel stress aan je lichaam geeft. Hierdoor is de kans op complicaties tijdens de zwangerschap groter. Echter zijn er een aantal ingrepen die soms wel nodig kunnen zijn. 

Een liposuctie na je zwangerschap

Als je zwanger bent, kan je natuurlijk geen liposuctie aan je buik laten uitvoeren. Je kunt er wel voor kiezen om dit na je zwangerschap te laten doen, zodra je lichaam is bijgekomen van de zwangerschap.

Veel vrouwen hebben ook de periode na de zwangerschap nog een buikje. Indien je dit buikje niet goed meer wegkrijgt, kun je een arts vragen of een liposuctie de beste optie is. Een liposuctie is het weghalen van het vet uit je lichaam. Vooral als je last hebt van overtollig vet, kan het prettig zijn als je hiervan verlost wordt. Wanneer je er niet in slaagt om op normale wijze af te vallen, kun je voor een liposuctie gaan.

Liposuctie is niet in ieder geval even verstandig. Voordat je een liposuctie neemt, is het daarom altijd verstandig om eerst te overleggen met je huisarts. Deze kan je namelijk een beeld geven van hoe verstandig het is om een liposuctie te nemen. In sommige gevallen zal de huisarts aangeven dat een liposuctie niet aan te raden is.

Keizersnee

Een ingreep die soms essentieel zal zijn als je zwanger bent, is een keizersnee. Vaak wordt een keizersnee niet toegepast. Echter is het wel mogelijk dat dit noodzakelijk is. Als er problemen ontstaan tijdens de zwangerschap, is er soms geen andere optie. 

Een keizersnee is belangrijk als de vrouw niet genoeg ontsluiting heeft of als er iets anders misgaat tijdens een bevalling. In de meeste gevallen is het niet nodig om een keizersnee toe te passen, maar in andere gevallen is het absoluut noodzakelijk. Dit omdat het leven van het kind en van de bevallende vrouw soms op het spel staan. Dan is de keuze voor een keizersnee natuurlijk al snel gemaakt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden