Buik vol benen

2 dingen die je moet regelen voor tijdens je zwangerschap

tips zwangerschap

2 dingen die je moet regelen voor tijdens je zwangerschap

Geplaatst op

Van harte gefeliciteerd, je bent zwanger! Er gaan een heleboel dingen veranderen in je leven. Dit is helemaal het geval wanneer je zwanger bent van je eerste kind. Er zijn een hoop zaken die geregeld moeten worden. Er komt deze periode heel erg veel op je af. Het kan zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Daarnaast spelen ook de hormonen erg op. Dit maakt het allemaal niet veel eenvoudiger om scherp te houden welke zaken er uitgedacht en georganiseerd moeten worden. In deze blog geven we je daarom een aantal essentiële dingen die je geregeld moet hebben tijdens de zwangerschap. 

Zorg voor een goede verloskundige 

Uit ervaring kan ik je vertellen dat het uitkiezen van een goede verloskundige essentieel is om ervoor te zorgen dat je zwangerschap prettig verloopt. Afhankelijk waar je woont en of er mogelijke complicaties zijn bij je zwangerschap, is de keuze voor een deel aan jezelf. Over het algemeen zul je in veel plekken in Nederland erg veel verloskundigen kunnen vinden. Het is daarom extra belangrijk dat je goed let op de recensies die de verloskundige die je op het oog hebt, heeft. In Amsterdam raden wij je aan om de verloskundigen van de praktijk Pregnanta.nl te contacten.

Ben je niet getrouwd? Regel dan het ouderlijk gezag 

Vandaag de dag is niet perse iedereen meer getrouwd. Het is heel gebruikelijk dat men tegenwoordig samenwoont of een samenlevingscontract heeft. Er zijn echter wel wat nadelen. Ben je niet getrouwd of hebben jullie geen officieel geregistreerd partnerschap? Dan is het nodig dat er het een en ander geregeld wordt met betrekking tot ouderlijk gezag. Als je namelijk getrouwd bent, of een geregistreerd partnerschap hebt, dan wordt de erkenning en het ouderlijk gezag voor de man direct geregeld. Zijn jullie echter niet getrouwd of geregistreerd, dan zul je het ouderlijk gezag bij de gemeente moeten registreren. Dit hoeft niet perse te gebeuren voor de geboorte van het kind. Desalniettemin is het wel prettig om dit van tevoren geregeld te hebben. 

Gerelateerde berichten

zwangerschap

Schoonheidsbehandelingen na een bevalling

Als er negen maanden op zitten en het zware werk is geleverd, wordt het de hoogste tijd om weer wat aandacht aan jezelf te geven. Met deze...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden